Torsdag den 7. februar 2019 delte blogger og influencer Mette Marie Lei Lange det vigtige budskab om stamcelledonation på sin Instagram. Siden da har vi modtaget overvældende mange nye tilmeldinger som både blod- og stamcelledonor.

I dag kan man høste stamceller via blodet. Man skal ikke længere nødvendigvis have en nål i hoftekammen for at donere de stamceller, der potentielt kan redde et andet menneskes liv. Det var Mette Marie Lei Lange ikke klar over, og hun ville gerne videreformidle budskabet. Det har fået rigtig mange til at melde sig.

Fra torsdag den 7. til mandag den 11. februar har vi modtaget

2.254 stamcelledonortilmeldinger og 3.008 bloddonortilmeldinger.

Til sammenligning fik vi 2.599 stamcelledonortilmeldinger i løbet af hele 2017. Vi er glade for hver og en, og de mange nye donorer kan potentielt gøre en stor forskel for mange patienter. Blodbankerne kan i den grad også mærke den store interesse, og de arbejder i disse dage på højtryk for at behandle alle de nye tilmeldinger. Derfor håber vi på tålmodighed fra alle vores nye donorer, selvom vi ved, at mange rigtig gerne vil i gang med at hjælpe nu og her.

Som ny bloddonor kan du lige nu forvente længere behandlingstid af din tilmelding samt længere ventetid på din første tappetid. Som ny stamcelledonor kan det tage længere tid end normalt at få en tid til blodprøvetagning.

Husk derudover, at du skal være bloddonor for at blive stamcelledonor. Opfylder du ikke kravene til bloddonation, kan du desværre heller ikke blive stamcelledonor på nuværende tidspunkt. Reglerne bliver muligvis ændret, så de to donorsystemer adskilles, men lige nu kan vi hverken sige hvornår, eller præcis hvordan dette eventuelt vil ske.

Vi er taknemmelige for, at de sociale medier kan være en kanal til så meget opmærksomhed omkring vores vigtige sag, og vi håber på din tålmodighed, imens blodbankerne arbejder sig igennem alle de nye tilmeldinger.