Bloddonorerne Aalborg: Flerstrenget indsats i samarbejde med de lokale håndboldhelte


Den 23. marts var Bloddonorerne Aalborg til stede ved Aalborg Håndbolds hjemmekamp i Gigantium for at få endnu flere på banen som bloddonorer. Indsatsen er et stærkt eksempel på samarbejde på flere niveauer.

Da de lokale fans troppede op i Gigantium den 23. marts for at støtte Mikkel Hansen og de andre lokale helte klædt i rødt, blev de mødt af endnu et rødt hold – nemlig Bloddonorerne Aalborg – der var til stede i fanzonen for at opfordrede de fremmødte fans til også at bakke op om den lokale blodforsyning.

”Vi havde længe tænkt over, hvordan vi kunne aktivere vores sponsorater på en god måde, vise sagen lokalt og nå ud til mange forskellige mennesker”.

Det forklarer Charlotte Mølgaard, der er med i bestyrelsen i Bloddonorerne Aalborg, og som har været med til at stable indsatsen på benene.

Foruden tilstedeværelsen i fanzonen bestod indsatsen af flere både fysiske og digitale elementer. Der blev designet og trykt klapvifter med et bloddonor-budskab på, som lå på lægterne. Derudover blev der lavet en video til sociale medier, hvor Aalborg Håndbolds venstre fløj Buster Juul og holdets træner Stefan Madsen er til deres første tapning i blodbanken i Aalborg.

Lokalt sammenhold

Det var altså en indsats, som krævede samarbejde, og hvor mange parter skulle spille sammen for at komme i mål:

”Blodbanken i Aalborg var involveret – de tog imod Buster Juul og hans træner, da deres første tapning skulle filmes. Derudover har sekretariatet også været en god support i processen med at udvikle det grafiske materiale til dagen”, fortæller Charlotte.
Indsatsen skabte flot opmærksomhed omkring bloddonorsagen – og hvor Aalborg Håndbold trumfede modstanderne på pointtavlen, så printede bloddonorsagen sig ind på lystavlen hos tilskuerne.

Indsatsen fik således skabt fin opmærksomhed omkring sagen på tværs af platforme og i forskellige kontekster og Charlotte har ét simpelt råd til andre lokale enheder, som kunne overveje en lignende indsats:

”Det er en god sag, vi har, så bare spørg omkring – den er der mange, som gerne vil støtte op om!”.