Vores organisation har helt fra begyndelsen taget udgangspunkt i det frivillige engagement, og sådan er det stadig. Der er mange måder at være frivillig på hos Bloddonorerne Danmark. Uanset hvor eller hvordan du er frivillig, arbejder vi alle mod samme mål: At rekruttere og anerkende bloddonorer samt at informere om bloddonation. Som regel vil du være frivillig i dit lokalområde. På kortet kan du finde kontaktoplysninger til din lokale bestyrelse, som kan fortælle dig mere om det frivillige arbejde i netop dit område.
Frivillig hos Bloddonorerne
De frivillige tager bl.a. ud til gymnasier, uddannelsesinstitutioner, festivaler og lignende og fortæller om bloddonorsagen og hverver især nye unge donorer. De lokale bestyrelser samt sekretariatet hjælper med at koordinere, hvem der sendes ud hvor og hvornår. Der er en lang række andre opgaver, som også varetages af de frivillige, men det varierer fra område til område hvilke og hvor mange aktiviteter, der er at tage fat i.
Bloddonorerne Danmark samler ca. 500 frivillige, der gør en forskel for bloddonorsagen blandt andet ved at rekruttere nye bloddonorer, anerkende de nuværende bloddonorer og sikre et stærkt, lokalt fundament.
Der er mange muligheder for at arbejde frivilligt hos Bloddonorerne Danmark. Arbejdet som frivillig ved Bloddonorerne Danmark er ubetalt og frivilligt, men det forventes selvfølgelig ikke, at du selv dækker udgifter for din indsats, uanset hvor du hjælper.
Udfyld formularen, så sørger vi for, at du kommer godt i gang med det frivillige arbejde i dit lokalområde. Ønsker du derimod at melde dig som bloddonor, kan du gøre det her.
Hvad får du ud af at være frivillig?
Som frivillig er du med til at gøre en stor indsats for bloddonorsagen, men du får samtidig en hel masse igen både på det personlige og på det faglige plan. Du får bl.a.:
- Glæden ved at hjælpe andre
- God intro til opgaverne som frivillig, bl.a. tilbud om webinar
- Mulighed for arbejde i bestyrelser på lokalt-, regionalt- og landsplan, hvis du ønsker det
- Nyt netværk og fællesskab
- Indflydelse på årlige aktivitetsplaner i dit lokalområde
- Sociale arrangementer med de andre frivillige
- Mulighed for udtalelser til dit CV
Hvad forventer vi?
Som frivillig bestemmer du selv, hvor meget og hvor ofte du vil hjælpe. Vi er bare glade for, at du har lyst til at være med til at støtte op om den gode sag. Vi forventer dog, at du:
- svarer på mails eller beskeder fra koordinatorer, din lokale enhed, sekretariatet etc. Det er helt legitimt at skrive “jeg har desværre ikke tid til at hjælpe i øjeblikket” eller ”Jeg undersøger og vender tilbage om et par dage”
- møder op til aftalt tid og sted, hvis du har tilkendegivet din deltagelse
- er forberedt på at skulle lære det, der kræves for at kunne være Bloddonorernes ansigt udadtil
- giver besked, hvis du på forhånd ved, at du i en periode ikke vil være tilgængelig til at svare på mails eller deltage i aktiviteter og melder ind, når du igen er klar
Lokale bestyrelser
Vi har lokale enheder over hele landet, og overordnet er det de lokale bestyrelser, som har ansvar for at hverve og anerkende bloddonorer i deres område. I den forbindelse planlægger og gennemfører bestyrelserne (evt. i samarbejde med regionsbestyrelsen) forskellige aktiviteter i nærområderne, som sætter fokus på bloddonorsagen.
Hver enhed ledes af en ulønnet bestyrelse på mindst fem medlemmer. Hvis du kunne tænke dig at høre mere om det frivillige arbejde i din lokale enhed og måske blive medlem af bestyrelsen, skal du kontakte bestyrelsen. Det er ikke sikkert, at de mangler bestyrelsesmedlemmer, men er du interesseret, opfordrer vi dig til at tage kontakt til din lokale bestyrelse. Du finder kontaktoplysninger på de lokale bestyrelser på kortet øverst på siden.
Regionsbestyrelserne
De lokale bestyrelser i regionen arbejder sammen i en regionsbestyrelse. Opgaverne i en regionsbestyrelse består i at forhandle med sygehusmyndighederne, varetage donorernes interesser samt at planlægge og udføre regionsdækkende kampagner. Det er oftest erfarne medlemmer fra de lokale bestyrelser, der bliver valgt ind i regionsbestyrelserne. Det er ikke muligt at komme direkte i en regionsbestyrelse som ny frivillig.
Der er en regionsbestyrelse i hver af de fem regioner. To medlemmer fra hver regionsbestyrelse udgør sammen med landsformanden og en repræsentant for blodbanklægerne Bloddonorerne i Danmarks hovedbestyrelse. Se hele hovedbestyrelsen her.
BlodIntra
Hos Bloddonorerne Danmark har vi et intranet – BlodIntra – og når du bliver frivillig hos os, eller på anden vis bliver tilknyttet vores organisation, så får du en profil på BlodIntra.