Det Danske Bloddonorstudie

Det Danske Bloddonorstudie (DBDS) er et forskningsprojekt, der skal virke til gavn både for bloddonorer og danske patienter i bekæmpelsen af sygdomme.

Det Danske Bloddonorstudie (DBDS) er et landsdækkende forskningsprojekt med data fra danske bloddonorer. Studiet undersøger bloddonorers blod for bl.a. biologiske markører, der kan forklare eller forudsige sygdomme og besvare spørgsmål, såsom hvorfor vi bliver syge, og hvordan vi bedst behandles.

Kan jeg bidrage til DBDS forskning?

Du skal være bloddonor for at kunne deltage i DBDS, og du kan tilmelde dig hos personalet i din blodbank.
Læs mere

Viden om blod på 30 minutter

Bliv klogere på, hvordan bloddonorer bidrager til vigtig forskning.
Se webinaret

Hvad forskes der i?

På sigt er drømmen at blive i stand til at forudsige f.eks. kræft og hjertesygdomme.
Bliv klogere

Bloddonorer giver nye indsigter i folkesundhed

Initiativet omkring DBDS startede i 2010 i blodbankerne i Region Hovedstaden og Region Midtjylland og er sidenhen blevet landsdækkende. Med en biobank på over 2,5 mio. blodprøver fra 165.000 danske bloddonorer er DBDS også en af verdens største landsdækkende befolkningsundersøgelser. DBDS udgør den største videnskabelige undersøgelse på raske personer, som bliver brugt til sundhedsvidenskabelig forskning i Danmark. Studiet har ført til resultater med unikke indsigter i folkesundheden. På den måde er bloddonorer med til at bidrage til at skabe forskning i folkesundhed, sygdomsårsager, diagnostik og behandling.

Se en liste over studiets projekter og publikationer eller læs mere om organisationen. Du er også velkommen til at kontakte DBDS.

Del denne side

Kender du en der med fordel kunne læse denne side?