Blodbanken har fået nyt IT-system⁠

I juni 2023 overgik alle blodbanker i Region Hovedstaden til et nyt IT-system, da det tidligere system var meget gammelt og ikke kunne opdateres længere. Det nye IT-system bruges i forvejen i de fire andre regioner. Alle blodbanker i landet vil over den næste årrække overgå til det samme nationale IT-system, og derfor ensrettes nogle af reglerne, så det er ens i hele landet.

Som donor kan du desværre opleve gener i forbindelse med dette skift. Der har bl.a. været problemer med at booke tappetider, fordi det tager tid at tilpasse systemet, og personalet skal lære nye procedurer, samtidig med de gør deres allerbedste for at give dig som donor den gode service, som du er vant til. De har derfor ekstra travlt.

Blodbanken i Region Hovedstaden beklager, at der fortsat er udfordringer med at tilgå bookingsystemet og er fortsat er i gang med at løse de tekniske udfordringer.

Læs FAQ om bookingsystemet.

Nedenfor følger yderligere hjælp og vejledning til bookingsystemet.

FØRSTE GANG DU BESTILLER EN TID
Første gang du skal bestille tid til tapning, skal du registrere dig i det nye system. Følg denne vejledning.

VÆR OPMÆRKSOM PÅ

  • Du kan ikke længere se dit niveau af ferritin (jerndepot), men blodbanken følger det stadig, og du kan få det oplyst, når du bliver tappet.
  • Hvis du giver plasmaRathsacksvej og skal booke en tid, skal du vælge tappestedet ”GivBlod – Den Mobile Blodbank”, så kobler systemet med det samme op til bookingkalenderen på Rathsacksvej.
  • Frederiksberg Hospital hører under Den Mobile Blodbank ift. bloddonation. Vælg derfor tappestedet: GivBlod – den mobile blodbank, og herefter bookingkalender: Frederiksberg.
  • Her i starten oplever blodbanken indimellem nedbrud på systemet i åbningstiden. Skulle det ske, når du har tid til tapning, beder vi om din forståelse og tålmodighed. Blodbanken vil i de situationer, hvor det er muligt, give dig besked på forhånd, så du ikke møder forgæves op.
  • Som bloddonor, der giver plasma, kan du ikke længere booke tid hver 11. dag. Nu kan du give plasma hver 14. dag. Dette er en landsdækkende regel.
  • I modsætning til tidligere, kan du nu booke flere tider ad gangen.

YDERLIGERE HJÆLP OG VEJLEDNING
Vi beklager de gener det må medføre for dig som donor, og vi glæder os til fortsat at se dig i blodbanken. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte blodbanken, der vil forsøge at hjælpe dig bedst muligt. Se kontaktdata nedenfor.

Tak fordi du er med til at redde liv som bloddonor.

Blodbanker og telefonnumre

Amager Hospital
70 10 61 11

Bornholms Hospital
38 67 17 81 / 38 67 17 87

Frederiksberg Hospital
70 10 61 11

Frederiksberg
70 10 61 11

Herlev Hospital
70 10 61 11

Hvidovre Hospital
38 62 24 89

Nordsjællands Hospital, Frederikssund
48 29 41 63

Nordsjællands Hospital, Hillerød
48 29 41 63

Rigshospitalet
35 45 20 36