Herunder kan du indtaste navnet på dit rejsemål og finde ud af, om det medfører en tappepause*.

OBS: Vær specifik, når du søger! Søg gerne på byen eller regionen, du har rejst til, i stedet for landet. Der kan nemlig være forskel på pauselængden inden for det enkelte land. F.eks. er der overordnet ingen tappepause ved rejse til Østrig, men rejser du til Wien eller Niederösterreich, giver det 4 ugers tappepause fra 1. april til 30. november. Det samme gør sig gældende for f.eks. Algarvekysten i Portugal. 

Vær opmærksom på den blå corona-tappepause.

Personer, som i løbet af de 5 første leveår har boet i alt 6 måneder i et rødt smitteområde (se kort over tappepause ved udlandsrejse), må tidligst give blod 3 år efter sidste ophold i et rødt område, og en ferierejse til et rødt område er nok til, at de får en ny 3-årig pause.

Ved plasmatapninger er karantænereglerne i nogle tilfælde mere lempelige end ved fuldblodstapninger. Kontakt dit tappested for information om, hvilke regler der gælder for dig, der donerer plasma.

*Mellemlanding og transitophold i international lufthavn medfører ikke tappepause, selvom den pågældende internationale lufthavn geografisk er placeret i et karantæneområde.

Bruger du en ældre version af Internet Explorer, kan du opleve problemer med visningen af kortet. Vi anbefaler, at du bruger Chrome, Firefox eller den nyeste version af Internet Explorer.