Covid-19 information

Bloddonorerne Danmarks 90 års jubilæum

I 90 år har Bloddonorerne Danmark hjulpet med at hverve frivillige, anonyme og ubetalte donorer til at give blod med det formål at gøre en forskel for mennesker, som har brug for det.

Det markerer vi selvfølgelig i år med et stort og landsdækkende TAK til alle bloddonorer!

Tak for alle åre(r)ne!

I 90 år har Bloddonorerne Danmark arbejdet med at rekruttere og anerkende frivillige, anonyme og ubetalte bloddonorer som gør en forskel for andre mennesker, som har brug for det.

I dag er der ca. 180.000 bloddonorer og knap 500 frivillige på landsplan, der giver deres hjerteblod for at hjælpe andre – og det vil vi blive ved med at gøre.

På denne side finder du materiale, historier og begivenheder, som markerer det flotte jubilæeum.


90 år med den gode gerning

Historien starter i 1932 da da den unge spejderleder Tage Carstensen (1897-1985) kom hjem fra en rejse i England i 1930 og havde mere end cheddarost og tweedjakke med i bagagen. Han havde også taget inspirationen fra de engelske spejdere, og hvordan de gav blod.

I det seneste nummer af ‘Donornyt’, som er det landsdækkende blad til bloddonorer, finder du en artikel som fortæller hele bloddonationens historie.

Tapning i 1940’erne…
…. i de funky 80’ere…
….og i dag.

Kender du vores historie?

I seneste nummer af Donornyt, kan du læse vores artikel om vores historie.
Klik her for at læse den.

Den røde tråd…

Hvornår skete hvad?
Det kan du se i vores tidlinje.


Disse to plakater kan du møde de steder i landet, hvor der lige nu mangler blodonorer


Følg med i fejringen!

I ugerne omkring Den Internationale Bloddonordag d. 14 juni, som markerer jubilæet, deler vi en masse inspirerende historier på de sociale medier. Her kan du følge med, og måske dele din egen fortælling omkring bloddonorgerningen? Eller måske du slet ikke er bloddonor endnu, og bare mangler en god grund? Klik på knappen her og vær med i fællesskabet.


Vi mangler donorer – flere steder i landet

I øjeblikket mangler der bloddonorer donorer i Aarhus, Odense samt Region Nordjylland og Region Sjælland.


Dette sker nær dig

Tag et kig og se hvordan jubilæet markeres i dit lokalområde. De fleste begivenheder finder sted på Den Internationale Bloddonordag, som hvert år markeres den 14. juni.
Datoer, tilmeldingsinfo m.m. opdateres løbende. 

Juni

Lokale aktiviteter til 90 års jubilæet:. De fleste begivenheder finder sted på Den Internationale Bloddonordag, som hvert år markeres den 14. juni.
Datoer, tilmeldingsinfo m.m. opdateres løbende. 

 • 14/6 i Horsens kan du høre mere hvordan du bliver bloddonor. Blodbanken forkæler desuden donorerne ekstra meget i anledning af jubilæet.
 • 14/6 i Svendborg. Kaffe og kage i blodbanken, og donorer forkæles ekstra på dagen.
 • 14/6 vil der i Ringkøbing være en stand ved Kvickly, hvor jubilæet markeres og du kan høre mere om bloddonorgerningen.
 • D. 8/6 I Viborg lanceres en bloddråbeskulptur, og der vil være fejring af jubilæet på torvet, hvor den lokale bestyrelse samt de frivillige uddeler godteposer.
 • 14/6 i Grenaa vil der blive uddelt goodie-bags på den lokale messe, hvor du kan lære mere om, hvad det betyder at være bloddonor.
 • I Aarhus markerer de frivillige dagen med gaver til donorer, oppyntning og kage i blodbanken, og bestyrelse samt frivillige deltager aktivt på dagen ved letbanestop, hvor der uddeles godter.
 • Den 5/6 i Nykøbing Mors vil bestyrelsen være til stede og skabe opmærksomhed om bloddonorgerningen ved årets Skalddyrsfestival. Derudover vil der være kagemand, kaffe og flag i blodbanken d. 14/6.
 • Den 8/6 holder den mobile blodbank i Holstebro, hvor der uddeles merchandise og breve til donorer såvel som ikke-donorer. Kig forbi!
 • Den 9/6 er den mobile blodbank nået til Struer, hvor der uddeles merchandise og breve til donorer såvel som ikke-donorer.

Aktiviter for donorer. Er du donor, og er du i tvivl om du er blevet inviteret til nedenstående, skal du kontakte formanden for din lokale enhed. Klik her for kontaktoplysninger.
OBS: Datoer vides ikke – og enkelte enheder, som fx Thisted og Odense har allerede afholdt begivnheder for donorene.

 • Teaterforestilling i Hjørring
 • Bloddonorerne Aalborg inviterer til koncert.
 • Donorfest i Hirtshals
 • 14/6 Kanalrundfart for donorer i København med komiker Peter Werner
 • 3/6 inviteres donorer i Hillerød til teaterforestilling i Royal Stage
 • Bloddonorerne Ringkøbing afholder jubilæumskoncert d. 11. september på Generator med Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen
 • Bloddonorerne Bornholm inviterer donorer +ledsager til minigolf. Se invitationen her.

Del denne side

Kender du en der med fordel kunne læse denne side?