Erhvervsdrivende for bloddonorsagen i Nykøbing Mors

I vinterferien 2024 startede et nyt samarbejde mellem Bloddonorerne Nykøbing Mors og 12 lokale erhvervsdrivende i området med det formål at sætte fokus på bloddonorsagen lokalt – et samarbejde med gensidig vinding. 

I Nykøbing Mors har morsøboerne kunne støde på den såkaldte bloddonor-trold i lokalmiljøet hos forskellige lokale erhvervsdrivende.

Det er Bloddonorerne Nykøbing Mors som har taget initiativet til samarbejdet, hvor den såkaldte bloddonor-trold skaber blikfang ved disken, indgangen eller i personalerummet forklarer idéens grundlægger Janni Mikkelsen, der er del af bestyrelsen i Bloddonorerne Nykøbing Mors.

”Vi ville gerne skabe opmærksomhed om sagen lokalt og have fat i de unge børnefamilier, så det var med i overvejelserne omkring, hvor troldene skulle stå”, fortæller Janni.

Og der var ikke langt fra tanke til handling, da Janni tog på turné hos de erhvervsdrivende i Nykøbing Mors i bloddonorsagens tjeneste med trolde og foldere under armen:

”Jeg gik simpelthen ind og fortalte, at jeg kommer fra bloddonorerne, så det er en alvorlig ting vi skal tale om. Og så fremhævede jeg ellers fordelene for dem – blandt andet, at vi ville lave et opslag på vores lokale Facebook-profil, hvor vi viser, at de støtter op om sagen.”

De lokale erhvervsdrivende kunne tydeligvis se fordelene i samarbejdet. I hvert fald var det ikke svært for Janni at få afsat de 12 bloddonor-trolde. Således kom troldene blandt andet på besøg i den lokale biograf, i en børnetøjsforretning, på Galtrup efterskole og Morsø tømrer- og snedkerforretning.

Initiativet kan endnu ikke aflæses i tilmeldingstallene, men vi glæder os til at se det i løbet af foråret – i hvert tilfælde har samarbejdet skabt positiv opmærksomhed omkring bloddonorsagen.

Følgende forretninger var en del af initiativet:
Prebens Vinhandel
Morsø Tømrer- og Snedkerforretning
Galtrup Efterskole
Tøjeksperten – Nykøbing Mors
Mr. Torben Jensen / TEEN shop
AJA Kidz
Morsø Helse
Sportigan Nykøbing Mors
Annexz Nykøbing Mors
Bettina Sko Nykøbing
Bio Mors
Imerco Nykøbing