International Stamcelledonordag

Den tredje lørdag i september hvert år markeres verden over International Stamcelledonordag (World Marrow Donor Day). Her i Danmark hjælper Bloddonorerne i Danmark med at sætte fokus på vigtigheden i de små celler, vi alle har i vores krop, som kan redde liv.

85.000 danskere har i dag registreret sig som stamcelledonorer, men der er brug for mange flere. I anledning af International Stamcelledonordag, der hvert år markeres den tredje lørdag i september, sætter Bloddonorerne i Danmark sammen med blodbanker fra hele landet fokus på vigtigheden af de små celler, vi alle har i vores kroppe, og at vi alle kan være med til at redde liv ved at blive stamcelledonorer.

En gang var det sådan, at man skulle være bloddonor for at kunne bliver stamcelledonor. Sådan er det ikke længere, og det er nu muligt for alle mellem 18-55, at tilmelde sig som stamcelledonor. Bloddonorerne Danmark understøtter hvert år rekrutteringen af nye stamcelledonorer.

Håbet er, at flere danskere vil melde sig som stamcelledonorer og dermed potentielt redde liv.

Stamcelledonordagen 2022
Webinar: Stamceller på 30 minutter 

På webinaret møder du Helle Brunsgaard, der er overlæge på Rigshospitalet, Randi Berg, der er afdelingslæge på AUH og Jørgen, der selv har modtaget stamceller fra en donor i september 2020.

Webinaret blev afholdt onsdag den 14. september for bloddonorer, frivillige hos Bloddonorerne Danmark, ansatte i blodbanken og alle andre med interesse for stamcelledonation.

Se eller gense webinaret her

Klik her for at hente præsentationsslides


Medieomtale af Stamcelledonordagen 2022