Bloddonorer redder liv

Donorblod kan betyde forskellen mellem liv og død for patienter. Hver portion blod kan hjælpe op til tre patienter.

Størstedelen af det tappede blod går til kræftpatienter, men flere andre patientgrupper er også afhængige af blod fra bloddonorer. F.eks. ved fødsler, operationer og til patienter med kroniske sygdomme.

Giv blod – red liv

Læs historier om, hvordan blod har hjulpet mennesker i en kritisk fase af livet.

Bloddonorer redder babyliv

Bille har en sjælden sygdom som gør, at hans blodprocent altid er meget lav. Han har derfor jævnligt brug for blod for at have en normal hverdag. Som bloddonor er du med til at hjælpe patienter som Bille.

Oceaner af blod

Da Henriette fik konstateret akut myeloid leukæmi (AML), måtte sejlereventyret sættes på pause til fordel for kræftpakker, kemo og senere også en stamcelletransplantation. Det blev en uventet rejse, hvor bloddonorer spillede en livsvigtig rolle.

Mikkel vandt over leukæmien

Mikkels fortid er anderledes end de fleste andre unges. Engang bestod hans hverdag af kemoterapi, blodtransfusioner og hans liv var præget af hospitalsbesøg, sygdom og en frygt for, hvad fremtiden ville bringe.

Hvor bruges blodet: TraumeCentret

Vi tager dig med ind på nogle af de hospitalsafdelinger, der bruger mest af det blod, du som bloddonor giver. Kom med til et kig bag murene på TraumeCentret på Rigshospitalet.

Når plasma giver livet værdi

Carina er en af de mange patienter, der er taknemmelige for det plasma, som bloddonorerne giver. For en sjælden autoimmun sygdom betyder, at Carina hver uge får medicin, som gør hendes liv værd at leve.

Med plasma kan Ea følge sine drømme

Ea er en af de patienter, hvis livskvalitet afhænger af medicin fra plasma. Med medicinen kan hun leve et normalt liv uden hyppige infektioner og hospitalsindlæggelser.